Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Meditatie en gebed

Laudato Si' roept op de ecologische bekering niet alleen te ervaren in het publieke leven, maar ook in de intieme sfeer. Op momenten dat u alleen bent kan het prettig zijn een half uur in te plannen voor een moment van meditatie of bezinning. Op deze pagina verwijzen naar specifiek-christelijke meditaties, die verwijzen naar Jezus en de christelijke God. Deze hebben dan ook vaak de vorm van een gebed. Elders op internet zijn er vele andere bronnen te vinden van meditatie gebaseerd op omgevingsbewustzijn en de natuur. Deze hebben vaak een boeddhistische oorsprong.

Voor een kruisbestuiving van zowel de christelijke als de oosterse tradities kunnen wij u ook doorverwijzen naar het werk van mevrouw Tiemens-Hulscher.

Meditaties over Laudato Si

Het Netzwerk Afrika Deutschland, de Duitse tak van het AEFJN, heeft negen meditaties gemaakt bij de encycliek Laudato Si. Hierin komen steeds verschillende onderwerpen aan de orde. De CMBR liet ze in het Nederlands vertalen.

PDF BestandNr. 1 Over de zorg voor ons gemeenschappelijk huis.pdf

PDF BestandNr. 2 De kreet die uit de aarde opstijgt en de kreet die de armen slaken.pdf

PDF Bestandnr. 3: Leven in gemeenschap met alle schepselen.pdf

PDF Bestandnr. 4: De mensheid op het kruispunt der wegen.pdf

PDF Bestandnr. 5: Stralen van de wijsheid en de goedheid van God.pdf

PDF Bestandnr. 6: De tuin der wereld bewerken en bewaren.pdf

PDF Bestandnr. 7: Creatieve dialoog in dienst van het leven.pdf

PDF Bestandnr. 8: Het belang van het gemeenschappelijk goed boven het nationale belang stellen.pdf

PDF Bestandnr. 9: Hoe vreugde te vinden in eenvoud en solidariteit met al Gods schepselen.pdf

Rozenkransgebed

Het Franciscan Action Network heeft een Guided Rosary for Caring for Creation opgsteld. Dit speciale rozenkransgebed kan gebruikt worden voor persoonlijke meditatie en bezinning op de christelijke opdracht zorg te dragen voor de schepping. De KNR zorgde voor een Nederlandse vertaling

 

PDF BestandRozenkransgebed.pdf

© 2016 - 2019 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord