Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Liturgie

Op deze pagina vindt u suggesties voor liederen, gebeden en rituelen voor kerkdiensten rond een duurzaam thema.

Liturgie vieringen scheppingsperiode

Tussen 1 september en 4 oktober is het de periode van de schepping. Geef hier in jouw parochie aandacht aan met de liturgiesuggesties van Ecokerk en Laudato Si'. Voor iedere zondag en de gebedsdag in de periode worden

liederen, gebeden en meditaties beschreven.

Met dit liturgisch materiaal geef je inhoud aan de verwondering en zorgen rondom ‘ons gemeenschappelijke huis’, de aarde waar we deel van uitmaken. Het katern sluit aan bij het programma van het Vaticaan: in zeven stappen naar integrale ecologie. 

Download het liturgisch katern op https://laudato-si.nl/pdf/Liturgisch_materiaal_scheppingsperiode_2022.pdf.
Geven jullie aandacht aan de scheppingsperiode? Laat het ons weten via info@laudato-si.nl, als voorbeeld voor anderen.

Foto bij Liturgie vieringen scheppingsperiode

Liturgische handreikingen voor viering rond schepping

​In dit document vindt u gebeden, liedsuggesties en andere elementen voor een viering rond zorg voor de schepping. PDF BestandLiturgische handreikingen voor viering rond schepping.pdf

Bouwstenen voor een liturgie rond Laudato Si’

-Een aantal mondiale christelijke milieuorganisaties hebben gezamenlijk een website opgezet, Season of Creation, met een indrukwekkende lijst met links naar websites waarop liturgisch materiaal gevonden kan worden voor vieringen waarin de schepping centraal staat.

- Bij gelegenheid van de eerste Wereldgebedsdag voor de schepping in 2015 stelde de Duitse katholieke ontwikkelingsorganisatie Misereor een handleiding samen, met bouwstenen voor een liturgie rondom Laudato Si'. Deze werd in het Nederlands vertaald door zr. Madeleine Bouman (zie pdf hieronder).

PDF BestandBouwstenen voor een liturgie rond Laudato Si’.pdf

© 2016 - 2022 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord