Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Scheppingsperiode

​Wereldwijd schenken kerken in de periode van 1 september tot en met 4 oktober extra aandacht aan de zorg voor de schepping. 
  • Het Belgische Ecokerk verzorgt elk jaar een uitgebreide folder voor liturgievieringen. Laudato Si' Alliantie Nederland zorgt voor een vertaling naar de Nederlandse context. 
  • Hieronder vind je enkele documenten met een schat aan voorbeelden voor gebeden, zegenbedes, liederen, teksten. De documenten beschrijven ook allerlei werkvormen om aan de slag te gaan, zoals meditatief wandelen, boetseren, koken, muziek, storytelling, et cetera. 
PDF BestandScheppingsperiode 2022.pdf

PDF BestandScheppingsperiode 2019.pdf

PDF BestandScheppingsperiode 2018.pdf

Processie voor de schepping

In 2017 organiseerden het bisdom Den Bosch en KNR een processie voor de schepping door de binnenstad van Den Bosch. In de folder vindt u suggesties om zelf ook zo'n processie te organiseren. De teksten zijn echter ook te gebruiken tijdens een viering in de kerk. Ook worden er tips gegeven voor het uitzetten van de route en organiseren van een bidprocessie.

PDF BestandHandreiking voor bidprocessie voor de schepping.pdf

Gebedsdiensten

Voor politiek leiderschap: In de aanloop naar de Klimaattop in Parijs, hebben de Fraters van Tilburg een gebedsdienst voorbereid om te bidden voor een sterk klimaatakkoord.

PDF BestandGebedsdienst COP21.pdf

Description

© 2016 - 2022 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord