Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

De schepping vieren

Er is veel materiaal beschikbaar om de schepping centraal te stellen in gebed, viering en meditatie. In de bovenbalk vindt u tabbladen met voorbeeldteksten die u kunt gebruiken bij zowel persoonlijke reflectie, als bij gezamenlijke vieringen of bijeenkomsten.

  • Het tabblad Gebedsdiensten verwijst naar diensten of andere kerkelijke activiteiten die kunnen worden georganiseerd aangaande duurzaamheid. We bieden hiervoor geen kant-en-klaar-pakket maar wel enkele inspirerende voorbeelden die u zelf kunt uitwerken.
  • Het tabblad Liturgische bouwstenen verwijst naar elementen zoals zang of gebed die kunnen worden gebruikt in vieringen met een 'groen' karakter. Hier vindt u elementen voor inpassing van duurzaamheid binnen bestaande structuren zoals een gebedsviering.
  • Het tabblad Meditaties beroept zich op gebed in de persoonlijke sfeer. Hier vindt u beeldende verhalen en gebeden voor een moment van bezinning bij u thuis.

Zie verder ook bv. het materiaal op ScheppingVieren.nl of zoek op een van de kerkelijke sites onder het tabblad 'links'. 

Foto bij De schepping vieren

© 2016 - 2019 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord