Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Engelstalige leeswijzers

De website laudato-si.nl is een service gericht op het Nederlandstalige publiek. Voor veel informatie zijn wij echter afhankelijk van bronnen uit het buitenland, die vaak in het Engels, Duits, Spaans of Frans geschreven zijn. U vindt op deze pagina Nederlandstalige leeswijzers die een vertaling zijn van enkele Engelse versies. Graag willen wij de geïnteresseerde lezer melden dat er een schat aan leeswijzers en studiehandleidingen over Laudato Si' aanwezig is op internet. Een vooruitstrevende organisatie hierin is de Global Catholic Climate Movement, die opereert vanuit de Filippijnen. Op hun pagina bieden zij een groot overzicht aan Engelstalige materialen waaronder ook leeswijzers. Mocht u op zoek zijn naar meer ondersteunende materialen, dan kunt u kijken op de links-pagina, maar ook op de overige tabbladen van de rubriek 'Verdieping'.

Nederlandstalige leeswijzers

Er zijn op internet zeer veel leeswijzers beschikbaar, die Laudato Si' toegankelijker maken bij de eerste leeservaringen. De KNR heeft een aantal leeswijzers voor u geselecteerd en zo nodig naar het Nederlands vertaald. Alle hieronder zichtbare leeswijzers zijn dus Nederlandstalig.

 

 

Leeswijzer van de de United States Conference of Catholic Bishops

De US Conference of Catholic Bishops heeft een discussion guide opgesteld, die specifiek gericht is op kleine studiegroepen rond Laudato Si'. Hier vindt u de Nederlandse vertaling

 

PDF BestandLeeswijzer US Conference of Catholic Bishops.pdf

Leeswijzer Thomas Reese s.j.

Thomas Reese s.j. redacteur van het Amerikaanse tijdschrift National Catholic Reporter, heeft bij elk hoofdstuk van de encycliek een serie vragen opgesteld, die zeer bruikbaar zijn voor persoonlijke reflectie of gezamenlijk gesprek.

 

PDF BestandLeeswijzer van Thomas Reese sj.pdf

Gesprekshandleiding Titus Brandsma Instituut

​Het Titus Brandsma Instituut schreef een gesprekshandleiding die focust op drie aspecten: de aarde als gave, de inzet van onze talenten en onze gezamenlijke verantwoordelijkheid.

PDF BestandLeeswijzer Titus Brandsma instituut.pdf

© 2016 - 2019 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord