Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Leeswijzers

U vindt op deze pagina Nederlandstalige leeswijzers die we hebben laten vertalen uit het Engels. Ze bieden gespreksvragen en suggesties voor studiebijeenkomsten rondom Laudato Si'. Voor individuen en gemeenschappen die serieus aan de slag willen met ecologische en sociale duurzaamheid verwijzen we graag ook naar de Global Catholic Climate Movement, op dit moment de meest actieve katholieke organisatie die wereldwijd katholieken stimuleert om Laudato Si' in de praktijk te brengen. De site biedt zowel bezinningsmateriaal, als campagnesuggesties. U kunt zich ook aanmelden voor hun nieuwsbrieven.

Mocht u op zoek zijn naar meer ondersteunende materialen, dan kunt u kijken op de links-pagina, maar ook op de overige tabbladen van de rubriek 'Verdieping'.

Leeswijzer van de de Amerikaanse Bisschoppenconferentie

De Amerikaanse Conference of Catholic Bishops heeft een handleiding opgesteld, die specifiek gericht is op kleine studiegroepen rond Laudato Si'. Hier vindt u de Nederlandse vertaling

 

PDF BestandLeeswijzer US Conference of Catholic Bishops.pdf

Leeswijzer National Catholic Reporter

Thomas Reese s.j., redacteur van het Amerikaanse katholieke tijdschrift National Catholic Reporter, heeft bij elk hoofdstuk van de encycliek een serie vragen opgesteld, die zeer bruikbaar zijn voor persoonlijke reflectie of gezamenlijk gesprek.

 

PDF BestandLeeswijzer van Thomas Reese sj.pdf

Gesprekshandleiding Titus Brandsma Instituut

​Het Titus Brandsma Instituut schreef een gesprekshandleiding die focust op drie aspecten: de aarde als gave, de inzet van onze talenten en onze gezamenlijke verantwoordelijkheid.

PDF BestandLeeswijzer Titus Brandsma instituut.pdf

© 2016 - 2022 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord