Nederland is zeven nieuwe Laudato Si’ ambassadeurs rijker. Zes mensen rondden in juni de cursus van de Laudato Si Movement af. Over de hele wereld zijn er nu 9000 mensen opgeleid tot ambassadeur/animator. Zij zijn allemaal gedreven om de boodschap van verbinding tussen mens, natuur en God uit te dragen en in praktijk te brengen. 

De namen van de kersverse ambassadeurs: Bernardus Coemans, Germa Kamsma-Kunst, Matty van Leijenhorst, Janneke Lettinga, Maïta van der Mark, Daan Savert en Marga Zwiggelaar. Zij voegen zich bij degenen die al eerder ambassadeur waren: Alice, Jolijn, Antonio, Patsy, Wim, Jeanne, Dick, Pierre, Wilbrord en Hetty. En uiteraard nog velen in Nederland die deze cursus niet hebben gedaan, maar wel Laudato Si’ in de praktijk brengen.

Een van de opdrachten in de cursus was om samen met vijf andere mensen in je gemeenschap iets te organiseren voor bewustwording of CO2-reductie. In onderstaand filmpje zie je een compilatie van de filmpjes en foto’s die van de projecten zijn gemaakt. Het bemoedigt dat zo veel mensen, overal ter wereld zich inzetten voor herstel van natuur en recht in hun omgeving.