Podcastretraite: De schepping en ik

Speciaal voor de Scheppingsmaand (1 september tot 4 oktober) maakte gebedspodcast Bidden Onderweg een ecologische podcastretraite. In ‘De schepping en ik’ maak je in acht etappes een boeiende innerlijke eco-reis.

Uitgangspunt van deze podcastretraite is de schepping. De acht meditaties vertrekken bij teksten uit de Bijbel en duren ongeveer vijftien minuten.

De gebedsreeks start bij verwondering en dankbaarheid voor alles wat leeft. De schepping is schitterend, maar naast de vele hoogtepunten zijn er ook dieptepunten. Het gaat helemaal niet goed met de aarde. Gevoelens van schuld en moedeloosheid dringen zich makkelijk op bij wie de vele milieurampen en doemscenario’s op zich in laat werken. Toch hoeven we niet te wanhopen. We mogen geloven dat de Heer altijd voor ons uitgaat en nieuwe wegen wijst. In dit gebedstraject bidden we om moed in zijn voetspoor te treden.

De podcastretraite ‘De schepping en ik’ is gratis te beluisteren op https://biddenonderweg.org/retraites/99-de-schepping-en-jij en in de gratis app van Bidden Onderweg.Beeldmerk Bidden Onderweg - De schepping en ik