proeven en praten over ons dagelijks brood

Wil jij in gesprek met mensen in je gemeenschap over ons voedselsysteem? Maar wel graag op een verbindende manier, in plaats van polariserend? 
Gebruik het concept en materiaal van Proeven & Praten: een beproefde manier om respectvol te praten over landbouw, supermarkten, vlees eten, stikstof en CO2-uitstoot. 

Proeven & Praten is een nieuw programma. Het houdt in dat je een etentje organiseert. Dit kan bij jou aan de keukentafel, of met de buurt of in je kerk. Makkelijke recepten zijn al voor je klaargezet. Tussen de gangen door luister je naar geluidsfragmenten, waarin allerlei mensen vertellen over onze productieketen van voedsel, van de boerenbedrijven tot aan de supermarkten. Met behulp van gespreksvragen, ga je er vervolgens met je tafelgenoten over in gesprek. Verschillende groepen gingen je al voor en kijken terug op een verbindende maaltijd.

Het verbinden en horen van iedereen die iets te maken heeft met de voedselketen ligt helemaal in lijn met de visie van Laudato Si’. Vooral in hoofdstuk vijf ‘Enkele oriëntatie- en actiepunten’ pleit paus Franciscus voor het aangaan van de dialoog en ieders belangen mee te wegen, zodat er samen gezocht kan worden naar integrale oplossingen voor complexe problemen.

Meld jouw etentje aan op www.proevenenpraten.nl.