tips en inspiratie voor verspreiden van Laudato si in jouw parochieVerspreid Laudato Si’ in jouw parochie

Je wilt in de parochie aandacht geven aan Laudato Si’, maar het ontbreekt je aan inspiratie. Neus dan eens rond op onze website.

Onder de knop Kom samen vind je inspiratiegidsen, voorbeeldgebeden, en allerlei bouwstenen voor een viering. Onder de knop Delenvind je allerlei video’s en afbeeldingen over Laudato Si’. Op de pagina Verdiep en verander staan 17 tips voor duurzaam leven. En op de speciale pagina over de Laudato Si’-documentaire The Letter, kun je alles vinden voor organiseren van een filmvertoning.

Zoek je een tekst om in het parochieblad te plaatsen, kijk dan eens in onze nieuwsberichten en blogs en de duurzame voorbeden van Duurzaam Geloven Sint Maarten. Het spreekt ook aan om een interview te plaatsen, van iemand die geraakt is door Laudato Si’. Vraag hem of haar naar de boodschap van Laudato Si’ en wat voor verandering het voor die persoon teweeg heeft gebracht. Zo plaatsten de Samenwerkende parochies in Utrecht bijvoorbeeld een interview met onze communicatiemedewerker in hun parochieblad de Martinus+.

Wil je meer de diepte in? Bespreek dan samen met een groepje parochianen de encycliek. Matty van Leijenhorst maakte een vereenvoudigde versie van Laudato Si’ onder de naam ‘Aan U alle lof!’. Inclusief gespreksvragen. Te bestellen voor €9,99 bij je boekhandel.

Tot slot is het natuurlijk het meest aanstekelijk om samen Laudato Si’ in de praktijk te brengen en daar iets over te schrijven. Maak samen een verantwoorde maaltijd, plant een boom, organiseer een reparatiemiddag (repair café) en zamel geld in voor isolatie. Samen is de kracht van de kerk.

Martinus+ Magazine voor Katholiek Utrecht

Voorbeeld: Communicatiemedewerker Laudato Si’ Alliantie Nederland, Matty van Leijenhorst in Martinus+. Magazine voor Katholiek Utrecht