PERSBERICHT

Klimaatbrief van de paus nu in begrijpelijke taal

Cover boek Aan U alle lof! - Laudato Si'. De klimaatbrief van paus Franciscus Voor jou samengevat in gewone taal

Boekomslag Aan U alle lof!

“leesvoer over een goede omgang met onze omgeving”

Sinds de VN-klimaattop in 2015 inspireert de klimaatbrief van paus Franciscus vele mensen wereldwijd. Vanaf 28 september is er ook een beknopte versie van Laudato Si’ beschikbaar. Matty van Leijenhorst van de Laudato Si’ Alliantie Nederland vereenvoudigde de tekst voor een groter publiek.

Aan U alle lof!, zoals het boekje heet, is een vrije vertaling van de encycliek Laudato Si’. Het is leesvoer voor iedereen die een mening wil vormen over hoe we omgaan met de aarde en alles wat leeft. Ook de toegevoegde gespreksvragen kunnen hierbij helpen. De Laudato Si’ Alliantie hoopt dat deze vertaling bijdraagt aan de begrijpelijkheid en verspreiding van de boodschap, net als dat de Bijbel in Gewone Taal dat doet.

Duurzame kijk op de wereld

Matty van Leijenhorst: “Deze kijk op de wereld en idee over wat er nodig is voor een betere wereld voelt voor mij heel kloppend en geeft ook iedere keer weer nieuwe inzichten en handvatten. Ik ben blij dat met dit document er een uitgebreide christelijke visie ligt op problemen als klimaatverandering en wat dat betekent voor kwetsbaren, natuur en jongeren”.

Binnenkort update Laudato Si’

Aan U alle lof! bevat ook een hoofdstuk met concrete veranderingen die nodig zijn om de problemen van kwetsbaren en natuur te verbeteren. Zoals het uitfaseren van fossiele brandstoffen en het tegengaan van ontbossing. Deze toevoeging loopt vooruit op de verwachtte update van Laudato Si’, die de paus op 4 oktober publiceert. Naar verwachting zal die exhortatie, Laudate Deum concrete oproepen bevatten om de ecologische en sociale problemen aan te pakken.

Het boek Aan U alle lof! is voor €9,99 te bestellen via lokale en online boekwinkels. Help je mee met promoten? Deel onze berichten op social media en download de poster.

ISBN 9789493279667
Verschijningsdatum 28/09/2023
NUR 707 Geloofsopbouw
Uitgever Adveniat Geloofseducatie B.V.
Taal Nederlands

Promotie boek Aan U alle lof! - Laudato Si'. De klimaatbrief van paus Franciscus Voor jou samengevat in gewone taal

De klimaatbrief van paus Franciscus in gewone taal. Bestel hem nu bij je boekhandel voor €9,99.