Geslaagde filmvertoning The Letter (a Message for our Earth)

 200 Leerlingen van de middelbare scholen Het Nieuwe Eemland College, Het Guido en het Hooghe Landt College (5 VWO) waren op 9 maart bijeen in het AFAS theater. Gekeken werd er naar de film The Letter. Een indrukwekkende film over 5 mensen die laten zien wat klimaatverandering doet met hun thuis. In de film roept Paus Franciscus ons op om de verbinding weer aan te gaan: met de aarde en elkaar. De film is gemaakt naar aanleiding van de encycliek Laudato-si. De film zal op de scholen nabesproken worden.

Aandacht voor mens en natuur zonder stem

De tieners lieten via een korte enquête weten wat de film losmaakte. Dit was een combinatie van verdriet en hoop. Vanwege de gevolgen van klimaatverandering die nu al heftig zijn en de boodschap dat het helpt om samen te werken. Wat wordt meegenomen is dat er aandacht nodig is voor mens en natuur in de marge en verdrukking.

Organisatie

De organisatie van deze filmvertoning was in handen van ds Pieter van den Berg (GkV) en enkele leden van de werkgroepen Groene Kerk van de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt en Protestantse gemeente Leusden.
De directie van AFAS stelden de zalen kosteloos beschikbaar. Hartelijk dank daarvoor.

Nieuwsgierig?

Wilt u zelf deze film zien dan kan dat op vrijdag 24 maart ook in het AFAS theater (Rembrandt van Rijnzaal). Aanvang 19.30 uur. Deelname is gratis na inschrijving via www.laudato-si.nl/theletterleusden.
Of organiseer zelf een filmvertoning in uw lokale kerk, bieb of theater.
fotos in afas en uitslag mentimeter
mentimeter - Welke emotie roept de film bij je op? Mentimeter - wat neem je mee uit de film