🔬 Europees onderzoek naar Laudato Si’ in de praktijk – help ons met het verzamelen van de antwoorden 🙏

Veel parochies en maatschappelijke organisaties hebben de afgelopen jaren inspiratie gevonden in de encycliek Laudato Si’. Mensen zijn gemotiveerd om hun manier van werken aan te passen: in dialoog gaan met mensen/groepen waarmee ze eerder niet samenwerkten, de stem van de natuur, de jongeren en kwetsbaren mee laten tellen in overwegingen, in vieringen aandacht besteden aan de schepping en in alles te beseffen dat we als mens onderdeel zijn van onze omgeving. Samen zorgen we voor ons gemeenschappelijk huis.

Maar hoe krijgt het nu precies vorm in al die gemeenschappen in Europa? Daar doet de Europese Laudato Si’ Alliantie (ELSiA) nu een onderzoek naar. Zij willen in beeld brengen wat er in Europa allemaal gebeurt naar aanleiding van Laudato Si’. Dit doen zij, omdat ze weten dat ieders acties inspirerend zijn.

Wat voor vragen worden gesteld? ✏️

  • Basisinformatie over jullie organisatie/parochie
  • Noem een paar voorbeelden van wat jullie vóór 2015 deden aan ecologie en duurzaamheid?
  • Noem een paar voorbeelden van wat jullie sinds 2015, n.a.v. Laudato Si’ hebben gedaan aan ecologie en duurzaamheid
  • Hoe zie jij de invloed van Laudato Si’ binnen en buiten de kerk?
  • Met wat voor organisaties werken jullie samen op dit gebied?

🔬Wat gebeurt er met de gegevens?📣

De ingevulde voorbeelden zullen worden bestudeerd en geanalyseerd. De resultaten zullen officieel gepresenteerd worden in de Laudato Si’ Week (mei 2024) in het Vaticaan.
· Deze vragenlijst wordt in Europa verspreid door diverse katholieke instellingen, te weten Caritas, CIDSE, COMECE (Europese bisschoppen), Don Bosco international, JESC (Jezuïten), Justice and Peace en Laudato Si’ Movement.

Vul de vragenlijst in

🖊 Klik hier om de vragenlijst nu in te vullen. Dit kost circa 15 minuten. Je kunt rechtsboven kiezen voor Nederlands.

⏳ Antwoorden worden verzameld tot 30 oktober, maar hoe eerder hoe beter.