Op 27 mei is er weer een blokkade van de A12, gericht tegen de miljardensubsidies die onze overheid uitdeelt aan de fossiele industrie. De mensen van Extinction Rebellion en Christian Climate Action lopen daarin voorop. Hun acties roepen bij ons de vraag op wat de rol van de kerk is in het klimaatdebat. Het gaat over de toekomst van het leven op aarde, zoals christenen zeggen: Gods schepping. Moet de kerk niet óók voorop lopen?

Lees het opinieartikel hierover van een aantal christelijke leiders, waaronder onze projectcoördinator Daan Savert, in de krant van vandaag.

Citaat van Carla Dik-Faber: “Het is de liefde voor God, voor onze medemens en voor heel de schepping die ons ertoe aanzet om ons nu uit te spreken. Voor ons persoonlijk hoort daar soms ook de deelname aan een demonstratie voor goed klimaatbeleid bij. Misschien niet vooraan op de A12, maar dan toch in de steundemonstratie. Het lijkt ons een passende plek voor de kerk: niet voorop, maar als een zoutend zout zichtbaar en hoorbaar vanuit de marge. Zien we je daar?”

Lees hier het opinieartikel in het ND online

Vrouw blaast bellen tijdens klimaatdemonstratie

Foto A12 blokkade 11 maart 2023 – bron: Instagram extinctionrebellionnl

spandoek klimaat van-voor allen

Foto spandoek CCA – bron: instagram christianclimateactionnl

massa mensen demonstreert op en rond een weg

Foto A12 blokkade 11 maart 2023 – bron: Instagram extinctionrebellionnl