App Fr@elli

Kennismaken met de franciscaanse spiritualitieit? Download de nieuwe app Fr@elli op je telefoon. Via de app kun je allerlei podcasts, blogs, boekfragmenten luisteren en lezen over het franciscaanse leven. Fr@elli inspireert door woord, beeld en getuigenis en nodigt mensen uit tot verstilling en zelfonderzoek.

De Fratelli app telt zeven modules die elk verwijzen naar een grondervaring van Franciscus (armoede en mogelijkheden, angst en vertrouwen, vreugde en dankbaarheid, broederlijkheid en nederigheid).

De app wil je echter niet alleen in contact brengen met woorden en beelden, maar ook met elkaar. Vandaar de naam Fr@elli, uitgesproken op zijn Italiaans ‘Fratelli’, broeder.

Beleving en verdieping

De applicatie is ontwikkeld door de pastorale eenheid Sint-Franciscus (in het Vlaamse Hoogstraten-Rijkevorsel) en de kapucijnengemeenschap in Meersel-Dreef. Eerder, in 2019, nam hetzelfde team het initiatief tot inrichting van het Franciscaans Belevingscentrum in Meersel-Dreef, waar in zeven ruimtes het dagelijkse leven van een kapucijn en dat van Franciscus van Assisi te zien en te ervaren is. De app sluit daarop aan en verdiept deze beleving. De Vlaamse minderbroeders willen zo mensen over de generaties heen aanspreken door te getuigen van een franciscaanse spirit die nog altijd actueel is.