Op 30 juni verscheen het boek Geloof en een hoop zonnepanelen van theatermaker en journalist Kees Posthumus. GroeneKerken werkte mee aan dit boek, waarmee je wordt gestimuleerd om je eigen leven, en dat van jouw kerk, parochie of geloofsgemeenschap te verduurzamen.

Overal in Nederlandse kerken zijn mensen op zoek naar een meer duurzame manier van leven. Want wie gelooft in een scheppende God, wil voor de prachtige schepping zorgen en deze bewaren. Maar hoe doe je dat als kerk? Hoe houd je duurzaam leven vol? En hoe blijf je samen geïnspireerd?

Kees Posthumus verzamelde verhalen van kerken die duurzame stappen zetten. Hij interviewde onder andere Marjolein Tiemens en Marijke van Duin van de Raad van Kerken, Ed van de Moosdijk van de SuitbertusparochieTon van Leur van de Heilige Catharina in Woudenberg en bisschop de Korte over het Zonnelied.

In het boek zijn de verhalen en interviews gebundeld, en aangevuld met prachtige verhalen en gedichten over Gods Schepping, passende liederen en rituelen, gebeden en recepten en grappige cartoons van Martijn Cornelissen. Het boek schetst een beeld van kerken die in beweging willen komen voor Gods schepping en geeft alle kerken en kerkleden handvatten om zelf stappen te zetten.

Met het boek Geloof en een hoop zonnepanelen wil Kees Posthumus groen en duurzaam leven onder de aandacht brengen. Vroonland: ‘Kees is een verhalenverteller pur sang. Zijn boek is een prachtige inspiratiebron die mensen op ideeën brengt. Want alles begint met inzicht. Het boek prikkelt je om na te denken en in beweging te komen.’

Koop hem bij de lokale boekhandel of bestel online.

 

Foto bij Aanrader: Geloof en een hoop zonnepanelen