Verduurzamen is nodig, maar hoe doe je dat? Corinne Groenendijk ging te rade bij Franciscus van Assisi die uitnodigde tot kwetsbaar, betrokken, vredevol, eenvoudig en vooral vreugdevol leven. Met deze thema’s ontwikkelde de auteur een groene en geïnspireerde leefstijl voor nu.

Via meditatieve oefeningen en vragen bij teksten van Franciscus kun je kennismaken met deze vrolijke duurzame manier van leven. Als lezer ontdek je vervolgens wat je motivatie is om te verduurzamen en welke beslissingen (veel) verschil kunnen maken. Je maakt kennis met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en je krijgt vuistregels om je energieverbruik, eten, wonen, kleding en spullen te verduurzamen. Naast meditatieve dagboekteksten, prikkelende passages, impressies uit Assisi en ervaringen uit het project Zin-in-Groen, vind je veel aanstekelijke tips om je eigen groene en geïnspireerde leefstijl (verder) te ontwikkelen. VerduurSamen met Franciscus is bijzonder goed te gebruiken in groepsverband en tijdens retraites.

boek verduur samen met franciscus corinne groenendijk

Dit boek is een belangrijke aanvulling op bestaande publicaties op het gebied van groene theologie door de combinatie van een oecumenisch-protestantse benadering, een praktische insteek en een doorleefde spiritualiteit.’                                                              Trees van Montfoort, auteur van Groene theologie

 

Corinne Groenendijk (1964) is predikant en geestelijk begeleider. Zij geeft cursussen op het gebied van spiritualiteit en meditatie. Ze begeleidt reizen naar Assisi, Iona en Taizé en verzorgt een online- retraiteprogramma voor Kloosterindecloud. Ze schreef de cursus Afstemmen op de Eeuwige. Meditatie en bezinning op je geestelijke weg (Narratio, 2017). Daarnaast initieerde ze het project Zin-in-Groen rondom een gemeenschapstuin.