Webinar: Werken aan het nieuwe verbond

Webinar: Werken aan het nieuwe verbond

Loading Events

De bal ligt bij ons!

Werken aan het nieuwe verbond

Vastenactie is een alliantielid van de Laudato Si’ Alliantie NL

 Ontwikkelingsorganisatie Vastenactie ziet dagelijks hoe de drang naar groei en ontwikkeling ten koste gaat van de meest kwetsbare mensen én van natuur en milieu. Dat raakt diep. Ze voelen zich daarin gesteund door paus Franciscus en zijn dringende oproepen tot actie. Wat we nodig hebben is een nieuw verbond tussen ons en de wereld waarin we leven!

Op 14 maart, van 15 uur tot 17 uur, organiseert Vastenactie in samenwerking met bisdom Breda en bisdom ’s-Hertogenbosch een webinar om samen na te denken hoe we het nieuwe verbond concreet gestalte kunnen geven. Het webinar wordt gesteund door de Laudato Si’ Alliantie Nederland en het VKMO.

Programma

Mgr. De Korte, bisschop van ’s-Hertogenbosch, zal de opening verzorgen. Walter Barraza, leider van het inheemse volk Tonokoté in Argentinië, deelt met ons wat de gevolgen zijn van klimaatveranderingen en grootschalige economische ontwikkeling voor zijn volk en voor de grond van hun voorouders.

Veel mensen denken na over nieuwe economische modellen, waarbij eindeloze groei niet per se het ultieme doel is, maar waarbij rekening wordt gehouden met de draagkracht van de aarde en het welzijn van alle mensen. Theoloog Erik Borgman zal dit nieuwe verbond tussen mens en wereld in een theologisch perspectief plaatsen. Journalist Hella van der Wijst deelt met ons inspiratie uit haar tv-gesprekken met bijzondere mensen in binnen- en buitenland over natuur, duurzaamheid en de rol van de mens daarin. En welke actie onderneemt Hella in haar eigen dagelijkse leven?

Er is veel ruimte voor vragen en uitwisseling in het programma. Er wordt afgesloten met een kort bezinningsmoment.

Meer weten en aanmelden

Luister en praat mee! Reserveer 14 maart alvast in uw agenda. Aanmelden? Kijk op www.vastenactie.nl/webinarnieuwverbond

Praktisch

Datum: 14 maart 2024
Tijd: 15.00 uur tot 17.00 uur
Deelname: gratis
Vorm: online webinar via Zoom

 

 

Go to Top