Periode van de schepping

Periode van de schepping

Loading Events

Hoop en leef met de schepping

Van 1 september tot en met 4 oktober is het de periode van de schepping. We vieren de goedheid van de schepping en hebben aandacht voor de schreeuw van de aarde. De scheppingsperiode is een uitgelezen kans om het in jouw parochie of gemeenschap te hebben over natuur, klimaat en Laudato Si.

Hoop en leef met de schepping

Het thema van de Scheppingsperiode 2024 is: Hoop en leef met de schepping.

In Romeinen 8 spreekt Paulus over de aarde als een moeder die kreunt tijdens haar bevalling. De aarde kreunt vanwege ons egoïsme en de schade die we haar toebrengen. Maar toch hoopt zij ook, zij is in verwachting van een betere toekomst (Rom 8,20-21).

In de fase van voorbereiding voor de scheppingsperiode worden we uitgenodigd contact te maken met anderen, zodat we samen kunnen luisteren en bepalen wat de schepping nodig heeft. Deze voorbereiding kan zorgen voor nieuwe vriendschappen en vreugde. Zo werken we samen aan vrede in ons gemeenschappelijk huis.

Wat kun je doen in de scheppingsperiode?

Wil je deze scheppingsperiode vormgeven sámen met jouw parochie? Meld je dan aan voor de Laudato Si’ Ondersteuningsdag op 20 april. Op die dag krijg je de beste tips en handvatten om samen jullie parochie te vergroenen.

Zoals ieder jaar stellen wij een inspiratiegids samen met doe-tips én liturgiesuggesties voor de zondagen in september. Deze maken we samen met Season of Creation, Laudato Si’ Movement en Ecokerk. Naar verwachting staat hij in juni online. Tot die tijd kun je inspiratie halen uit de inspiratiegids en agenda van vorig jaar.

Organiseer zelf een activiteit of haak aan bij anderen. Wij horen graag over jullie activiteiten en verhalen, zodat we daar anderen mee kunnen inspireren. Dus houd ons op de hoogte via info@laudato-si.nl en de facebookgroep Duurzaam leven volgens paus Franciscus.

Post je iets over jullie activiteiten? Gebruik de hashtag #scheppingsperiode of #SoC (Season of Creation)

Go to Top