Opening Laudato Si’-Instituut

Opening Laudato Si’-Instituut

Loading Events

Uitnodiging

Op vrijdag 1 december 13.45-15.00 uur vindt de feestelijke opening van het Laudato Si’-Instituut plaats. Tijdens deze opening spreken onder meer onze voorzitter Mgr. De Korte en de nieuwe rector magnificus José Sanders. Wij zijn zeer dankbaar dat de Radboud Universiteit, samen met ons alliantielid Socires, deze stap heeft gezet. Als alliantie hopen we op een hoge opkomst aan belangstellenden. Het is namelijk een unicum in Nederland dat er een wetenschappelijk instituut in het teken komt te staan van een pauselijke encycliek. U bent van harte uitgenodigd!  

Met de oprichting van dit instituut maken de Radboud Universiteit en denktank Socires bewust werk van integrale ecologie. Deze benadering dat mens en natuur volledig aan elkaar verbonden en afhankelijk van elkaar zijn, wordt bepleit door paus Franciscus in de encycliek Laudato Si’. Voor de Radboud Universiteit hebben de thema’s solidariteit, rentmeesterschap en gelijkwaardigheid van oudsher een speciale betekenis.

Programma

(Ontvangst met koffie/thee vanaf 13:15u)

Opening door ir. Josine Westerbeek-Huitink (leider Socires-programma Laudato Si’/Integrale Ecologie)

Meditatief moment door Mgr. dr. Gerard de Korte (bisschop ‘s-Hertogenbosch)

Vervolgens zullen spreken:

prof. dr. José Sanders (rector magnificus Radboud Universiteit)

  1. Jos van Gennip (oprichter Socires, initiator Socires-programma Laudato Si’/Integrale Ecologie)
  2. Gerard Kuperus (onderzoeker Integrale Ecologie in de Nederlandse Context bij het Laudato Si’-Instituut)

Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting.

De opening van het Laudato Si’-Instituut wordt gevolgd door de academische zitting ter gelegenheid van het afscheid van prof. dr. Frans Wijsen, hoogleraar Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. Bij de afscheidslezing van prof. Wijsen (16:00u, eveneens in de Aula van de Universiteit) bent u ook van harte welkom. (Aanmelding hiervoor kan tot 16 november via www.ru.nl/rede/wijsen)

Omdat prof. Wijsen een belangrijke rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van het Laudato Si’-Instituut leek het Radboud Universiteit en Socires passend om beide gebeurtenissen op dezelfde dag te laten plaatsvinden.

Aanmelden en informatie

Aanmelden kan via de website van de Radboud Universiteit.

Met vragen kunt u terecht bij socires@socires.nl.

Klik voor bereikbaarheid van de Radboud Universiteit

 

 

Go to Top