Ondersteuningsdag Laudato Si’

Ondersteuningsdag Laudato Si’

Loading Events

Scheppingstijd mét de hele parochie

Een dag oefenen om samen de scheppingsperiode kleur te geven

Jij hebt hart voor de schepping en zorgt voor de aarde en de mensen om je heen. Heel graag wil je dat anderen ook zien dat natuur belangrijk is en dat sociale problemen alles te maken hebben met de klimaatcrisis. Maar in je kerk/parochie voel je je een beetje een roepende in de woestijn.

Op 20 april bieden we jou een programma met handvatten om samen met anderen te werken aan jouw missie. Je bent van harte welkom in Den Bosch. 

Tips en handvatten

Op deze dag oefenen we hoe we de hele kerk kunnen betrekken bij het vormgeven van de Scheppingsperiode. We krijgen de beste tips en oefeningen om thuis in onze eigen parochie/kerk verbinding te brengen. Dit doen we onder leiding van Rob Polet, van het Platform voor Ignatiaanse Spiritualiteit. Ook Nienke Verhoeven van Stichting KlimaatGesprekken zal een workshop verzorgen.

In Laudato Si’ roept paus Franciscus steeds weer op om in dialoog te gaan: om met elkaar te spreken en samen de samenleving vorm te geven. Door dat te doen omarmen we Laudato Si’ in onze parochies en kerken. Neem je alvast iemand mee uit jouw kerk?

Praktische informatie

Datum: 20 april 2024
Locatie: Sint Janscentrum, ’s Hertogenbosch
Tijdstip: 10:oo uur inloop, aanvang 10:30 uur. Tot 15:30 uur.
Kosten: Deze dag wordt je aangeboden door de Laudato Si’ Alliantie Nederland
Doelgroep: Iedereen met hart voor de schepping en de kerk.

Het precieze programma ontvang je na aanmelding in je mailbox.

Het maximum aantal deelnemers is bereikt en de inschrijving is gesloten

Go to Top