Klimaatmars Zuidas

Klimaatmars Zuidas

Loading Events

‘Maling aan de mammon’

Op vrijdag 31 mei om 14.00 wordt op de Amsterdamse Zuidas de klimaatmars gelopen. Dit keer bewust op de Zuidas, wat symbool staat voor de macht van de grote (en vervuilende bedrijven) hebben. Zij kunnen winst maken ten koste van mens, natuur en het klimaat.

De klimaat- en natuurcrisis bedreigt alles wat ons maar bovenal ook God lief is. Droogte, hittegolven en overstromingen zorgen ook nu al voor slachtoffers en dagelijks worden er ecosystemen verwoest. Daarin hebben bedrijven en mensen met macht een verantwoordelijkheid. Daarom vormen we samen met met Christian Climate Action, GroeneKerkenMicha NederlandLaudato Si Alliantie Nederland en Climate Stewards Nederland een blok waarin we samen oplopen in de klimaatmars.

Wil je je opgeven of op de hoogte worden gehouden? Meld je hieronder aan, dan ontvang je updates en informatie over tijdstip, kerkdienst én verzamelplek in je mailbox.

Klimaatviering

Voorafgaand aan de klimaatmars is er een interreligieuze klimaatviering. Vertegenwoordigers en kunstenaars van diverse levensbeschouwingen werken aan de viering mee. Ook politicus en schrijver Jan Terlouw levert een bijdrage.
De viering vindt om 12.30 plaats in Vrijburg, Diepenbrockstraat 46, Amsterdam. Een kwartier lopen van de Zuidas. Dit zal om 13.30 uur de verzamelplek zijn voor het blok ‘Christenen voor klimaatrechtvaardigheid’.

Herkenbaarheid

Tijdens de mars is het handig om herkenbaar te zijn als groep. Hiervoor kun je thuis een button maken om op te spelden. Kies een kleur, print hem uit, plak ‘m op karton en speld hem op je revers. Maak ook een mooi kartonnen bord of spandoek met jouw eis of  leus, zo weet iedereen waar jij voor loopt.

    Meld je aan

    Ik kom naar

    Ik wil op de hoogte gehouden worden van inspiratie en activiteiten rondom klimaat en geloof. Hiervoor schrijf ik me in voor de nieuwsbrief van:

    mensen met spandoeken voor kerk, voor klimaatrechtvaardigheid
    Go to Top