Inspiratiefestival Franciscaanse beweging

Inspiratiefestival Franciscaanse beweging

Loading Events

Het verhaal van Franciscus

Roze-groene poster met Franciscus van Assisi en tekst Inspiratiefestival 22 oktober in den Bosch

Stadsklooster San Damiano en de Franciscaanse beweging organiseren een inspiratiefestival in Den Bosch. Op 22 oktober ontdek je het verhaal van Franciscus van Assisi. De heilige van dierendag en de kerststal, die broederlijk omging met mensen aan de rand van de samenleving. Een verhaal van eenvoud, kwetsbaarheid, betrokkenheid en vredelievendheid.

Laat je raken door de eeuwenoude franciscaanse traditie. Geef jezelf en elkaar stof tot nadenken in het ontmoetingscafé; knutsel gelukspoppetjes en brand een kaarsje. Proef de versgebakken koekjes waar Franciscus 800 jaar geleden al zo gek op was en luister naar de verhalenverteller die Franciscus’ verhalen tot leven brengt. Luister naar de Delftse Troubadours, geniet van de herfst en bezinning in de kloostertuin met het Klooster op Wielen, en verwarm je daarna in de zangworkshop met broeder Fer achter de piano. Ontdek wat belangrijk was voor Franciscus én hoe jij zelf een verschil kunt maken.

Laat je inspireren, kom naar het Inspiratiefestival!

Praktische informatie

Datum: zondagmiddag 22 oktober 2023
Tijd: tussen 13.00 en 17.00 uur
Locatie: Franciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11, 5211 CA ‘s-Hertogenbosch
Kosten: de entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom.
Aanmelden: is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd i.v.m. de voorbereidingen. Graag via info@franciscaansebeweging.nl.

Het volledige programma lees je op hun website.

 

Go to Top