Inspiratiedag: Zorgen voor zuster Moeder Aarde

Inspiratiedag: Zorgen voor zuster Moeder Aarde

Loading Events

Inspiratiedag: Vrouwen verbinden zich met Laudato Si – 
Zorgen voor zuster Moeder Aarde

Tot nader order geannuleerd

Het Netwerk Katholieke Vrouwen nodigt jou van harte uit voor een inspiratiedag rondom klimaat en geloof. De heilige Clara van Assisi en de encycliek Laudato Si’ zijn belangrijke inspiratiebronnen, maar ook jij kan andere vrouwen inspireren. Het wordt een gezellige middag met alle ruimte voor ontmoeting en gesprek.

Iedereen is op haar eigen manier betrokken op het klimaat en zorgt voor de schepping en haar omgeving. Door daarover te spreken, inspireer je anderen. Een van de hoofdsprekers is Marie-Jolanda Bresser, medeklinker van de zusters Clarissen van Megen. Deze vrouwenorde houdt zich al 550 jaar bezig met het leven in eenvoud en in harmonie met de natuur. De heilige Clara was de eerste volgeling van Franciscus. 

Ook Mgr. De Korte zal een bijdrage leveren. De bisschop is voorzitter van de Laudato Si’ Alliantie Nederland en tevens referent Vrouw en Kerk. Hij gaat graag met ons in gesprek over Laudato Si’ in deze tijd en samenleving.

Stafmedewerker Laudato Si’ Alliantie Nederland: Matty van Leijenhorst zal samen met Carin Hereijgers (Netwerk Katholieke Vrouwen) een workshop verzorgen.

Meer informatie en het aanmeldformulier is te vinden op de website van Netwerk Katholieke Vrouwen

Go to Top