Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Agenda

Jaarprogramma De Huijberg - Bewust Natuurlijk Leven

20 feb 2020

Een aantal mensen van het voormalige milieuklooster Stoutenburg heeft in het West-Brabantse dorp Huijbergen een nieuwe start gemaakt. De leefgemeenschap gaat verder onder de naam ‘De Huijberg’. Gasten zijn welkom deel te nemen aan allerlei activiteiten. Voor het programma najaar 2019- zomer 2020, zie De Huijberg.

Groene Fietsroute

20 jun 2020

Op 20 juni 2020 organiseren A Rocha en de Groene Kerken de Groene Fietsroute. Op verschillende locaties in Nederland worden fietsroutes uitgezet langs Groene Kerken, om lekker buiten te zijn én van elkaar te leren hoe je als kerk duurzamer en eerlijker kan zijn. De organisatie is hiervoor nog op zoek naar kerken die de kerktuin ‘groener’ hebben gemaakt of daarmee bezig zijn, bijvoorbeeld door aanleg van bloeiende bloemen en planten of een kruidenrijk grasveld, het plaatsen van nestkasten of een bijenhotel, of het aanleggen van een groen dak. Stuur een mailtje naar hartvoordeschepping@arocha.org.

Update: de Groene Fietsroutes zijn uitgesteld vanwege het coronavirus. Groene Kerkenactie maakt zo snel mogelijk de nieuwe datum bekend. Zie https://www.groenekerken.nl/routes/

‘Financiële ethiek na de kredietcrisis?’

04 sep 2020

In LS schrijft paus Franciscus ook over de noodzaak om financiële en economische structuren te veranderen. Het Centrum voor de Sociale Leer van de Kerk organiseert een studiemiddag over de lessen die (niet) zijn geleerd na de wereldwijde financiële crisis van 2008. Hoe staat het met een economie met meer aandacht voor ethische principes en voor een nieuwe reglementering van de financiële activiteiten? Hoe kunnen nieuwe economische en financiële systemen worden ontwikkeld met regels en voorschriften die het algemene welzijn en het respect voor de menselijke waardigheid bevorderen. Het Vaticaan heeft daartoe het document ‘Overwegingen voor een ethische onderscheiding in het huidige economische en financiële systeem’ opgesteld. Dit document gaat uit van de Sociale Leer van de Kerk en het beschrijft fundamentele overwegingen en referentiepunten ter ondersteuning van de gewenste ontwikkeling en de verdediging van de menselijke waardigheid. De studiemiddag vindt plaats op vrijdagmiddag 4 september 2020. Voor meer informatie en aanmelden: info@cslk.nl of 06-53887641 (CSLK, Philip Weijers).

© 2016 - 2020 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord