Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Agenda

Verdiepingsavonden Laudato Si’ : Available for Mother Nature

30 apr 2019

Jongerenwerk van het bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert een serie van drie avonden over Laudato Si' voor young professionals, studenten en jongeren. Sprekers uit het professionele werkveld van de ChristenUnie, NS, GroenGeloven en de Groene Lobby komen vertellen over het concreet maken van de encycliek. 

De bijeenkomsten zijn op 30 april, 14 en 28 mei in de Sint Nicolaas basiliek in Amsterdam, van 19.30 tot 21.45 u. Meer informatie en aanmelden op Jongekerk.nl 

Foto bij Verdiepingsavonden Laudato Si’ : Available for Mother Nature

Kloosterweekend Franciscaanse Beweging

03 mei 2019

Wat betekenden ‘natuur’ en ‘schepping’ in het leven en Godsbesef van Franciscus van Assisië? De Franciscaanse Beweging organiseert van 3-5 mei een weekend bij de Clarissen te Nijmegen waarin de bezinning centraal staat op Franciscus verbondenheid met al wat is. Een loflied op de Allerhoogste!

Collegedag Ecologische Gerechtigheid

08 mei 2019

Micha NL, Tear, A Rocha, Missienederland organiseren in samenwerking met de EO een collegedag over Ecologische Gerechtigheid. De dag is bedoeld voor predikanten, kerkleiders en studenten die met vakgenoten in gesprek willen gaan over vragen rond geloof en inzet voor de schepping. Sprekers zijn o.a. Dave Bookless, theoloog bij A Rocha, en Ruth Valerio, directeur Global Advocacy and Influencing bij Tearfund UK, milieuactiviste en theologe.

Datum en tijd: 8 mei, van 9:00- 17:00 uur
Locatie: EO Kapel, Oude Amersfoortseweg 79, 1213 AC, Hilversum   
Kosten: € 37,50 per persoon, studentenprijs: € 17,50 

Themabijeenkomst over duurzaamheid in het licht van Pinksteren

18 mei 2019

Op 18 mei organiseert de werkgroep duurzaamheid in samenwerking met de R.K.parochie en de stichting De Kim een middag over duurzaamheid. Vanaf 15.00 uur bent u welkom in het Emmaushuis, Stationsstraat 13. De opening wordt verzorgd door ds. Arjan Plaisier, predikant van de geloofsgemeenschap de Fontein. Mw. Mirjam Schuilenga zal spreken over geloof, duurzaamheid en toekomst. Teun Wolters spreekt over "De volgende stap naar een duurzame wereld" en Ronald Dashorst zal vertellen over een duurzaam diaconaal initiatief van de gemeenschap Sant Egidio. Na afloop vindt een duurzame maaltijd plaats, bereid door Syrische geloofsgenoten uit de R.K. parochie. De dag is kosteloos toegankelijk, voor de maaltijd betaalt u een eigen bijdrage van 5 euro, contant te voldoen. Opgave: beraadvankerkenapeldoorn@hotmail.com of telefonisch 06 18193612 (Theo van Driel)

Dit is ook kerk. Diaconale excursie

22 jun 2019

Dit is ook kerk. Diaconale excursie

Rondleiding, oogsten, koken en diner parlant (tafelgesprek)
Zaterdag 22 juni.
Tijd: 10.00 – 14.00 uur
Stichting Stadsakkers, biologische groenten en fruit
Dommeweg 5b, 7323 RD Apeldoorn,
Kosten: 10 euro per persoon
Organisatie: Stichting de KIM en geloofspartners
Informatie en opgave: gelderlandduurzaam@gmail.com

PDF BestandFlyer Geloof Duurzaamheid en Toekomst.pdf

Wereldvoedseldag

16 okt 2019

Wereldvoedseldag

Workshop: ecologische voetafdruk en presentatie generatietuin
Woensdag 16 oktober
Tijd 14.00 – 16.30 uur
Het Laudato si huis i.o. Oude Beekbergerweg 157 Apeldoorn
Informatie en opgave: gelderlandduurzaam@gmail.com

PDF BestandFlyer Geloof, duurzaamheid en toekomst.pdf

© 2016 - 2019 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord