Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Agenda

Jaarprogramma De Huijberg - Bewust Natuurlijk Leven

20 feb 2020

Een aantal mensen van het voormalige milieuklooster Stoutenburg heeft in het West-Brabantse dorp Huijbergen een nieuwe start gemaakt. De leefgemeenschap gaat verder onder de naam ‘De Huijberg’. Gasten zijn welkom deel te nemen aan allerlei activiteiten. Voor het programma najaar 2019- zomer 2020, zie De Huijberg.

Dag van de Aarde

22 apr 2020

In 2020 wordt voor de 50e keer de Dag van de Aarde gevierd. De Global Catholic Climate Movement mobiliseert katholieken wereldwijd om deze dag aandacht te besteden aan het milieu en de noodzaak maatregelen te nemen opdat ook toekomstige generaties kunnen genieten van de schoonheid van de aarde. In Rome zal een groot evenement plaatsvinden.

Ecologische ethiek: “Waar planten Gods lof zingen”

08 mei 2020

Derde van de serie bijeenkomsten die het Franciscaans Studiecentrum organiseert i.s.m. TST Luce. Een excursie naar de Hof van Lof in Megen (www.hofvanlof.nl). Voor meer informatie, zie de folder.

PDF BestandEcologische ethiek: “Waar planten Gods lof zingen”.pdf

Laudato Si’ Week (mondiaal)

16 mei 2020

Van 16 tot 24 mei herdenken katholieken wereldwijd dat de encycliek Laudato Si’ precies vijf jaar geleden werd gepubliceerd. Het Vaticaan, de Global Catholic Climate Movement en andere organisaties roepen op tot speciale vieringen om dit moment te markeren. In Rome vindt aan het eind van deze week een grote conferentie plaats over Laudato Si’.

Groene Fietsroute

20 jun 2020

Op 20 juni 2020 organiseren A Rocha en de Groene Kerken de Groene Fietsroute. Op verschillende locaties in Nederland worden fietsroutes uitgezet langs Groene Kerken, om lekker buiten te zijn én van elkaar te leren hoe je als kerk duurzamer en eerlijker kan zijn. De organisatie is hiervoor nog op zoek naar kerken die de kerktuin ‘groener’ hebben gemaakt of daarmee bezig zijn, bijvoorbeeld door aanleg van bloeiende bloemen en planten of een kruidenrijk grasveld, het plaatsen van nestkasten of een bijenhotel, of het aanleggen van een groen dak. Stuur een mailtje naar hartvoordeschepping@arocha.org.

Update: de Groene Fietsroutes zijn uitgesteld vanwege het coronavirus. Groene Kerkenactie maakt zo snel mogelijk de nieuwe datum bekend. Zie https://www.groenekerken.nl/routes/

Pelgrimage voor Klimaatgerechtigheid

09 okt 2020

In november 2020 wordt in Glasgow de volgende VN Klimaattop gehouden. Het wordt een belangrijke bijeenkomst, omdat regeringsleiders afspraken zullen maken die ons allemaal aangaan. Vanuit de Duitse kerken wordt een klimaatpelgrimage georganiseerd. Een groep christenen zal een ‘Klimaatpelgrimage’ lopen, van Polen tot Glasgow. De groep loopt door Nederland tussen 9 en 20 oktober. Ze komen bij Hengelo ons land binnen en zullen in IJmuiden op de verboot naar Noord-Engeland stappen. Het is mogelijk om de hele pelgrimage mee te lopen, maar ook een dag of een paar dagen. Groene Kerkenactie is bezig kerken op de route te vragen om pleisterplaats te zijn voor de pelgrims. Meer info volgt wanneer er meer bekend is. Zie ook: www.klimapilgern.de

© 2016 - 2020 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord