Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Agenda

BOSK

07 aug 2022

Honderd dagen lang, van 7 mei tot en met 14 augustus 2022, kleurt steeds opnieuw een ander deel van de binnenstad van Leeuwarden groen. Er lopen dan meer dan duizend grote en kleine bomen door de stad. Dit ‘wandelende’ bos geeft de bomen – en daarmee de natuur – een stem: wat kunnen we leren van bomen en hoe kijkt het bos naar de mensenwereld? In het wandelende bos gebeurt van alles, het is altijd in beweging. Bewoners, bedrijven en (inter)nationale kunstenaars dragen daaraan bij. Het bos speelt zo met je zintuigen en zorgt voor een nieuw wortelnetwerk van verbinding.

Kerk op de Floriade

09 okt 2022

Van 14 april t/m 9 oktober 2022 vindt de Floriade in Almere plaats.  De kerken van Almere hebben een duurzame Tiny Church ingericht, omringd door een tuin met planten, 12 kunstwerken en een labyrint in. Bezoekers kunnen de pracht van Gods schepping, de natuur ervaren en hun eigen spiritualiteit ontdekken. Christelijke spiritualiteit krijgt op deze manier een plek op deze internationale tuinbouwtentoonstelling. 

Laudato Si’ event: Van klimaatdepressie naar radicale hoop

18 nov 2022

Op 18 november 2022 ben je welkom op de Radboud Universiteit voor inspiratie, workshops en gesprekken over deze onderwerpen. De handelingsperspectieven en hoop worden door bisschop de Korte belicht vanuit de ideeën van paus Franciscus in de encycliek Laudato Si’. Klimaatactiviste Rozemarijn van ’t Einde laat zien dat voor haar hoop en wanhoop dicht bij elkaar liggen. 

Vrijdagmiddag 18 november, 14:00-17:00 uur in Nijmegen

Georganiseerd door Laudato Si’ Alliantie Nederland en Radboud Universiteit.

Foto bij Laudato Si’ event: Van klimaatdepressie naar radicale hoop

© 2016 - 2022 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord