Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Agenda

Ecologica 2018: Energie en voedsel in de postfossiele toekomst

02 okt 2018

De Werkgroep Voetafdruk Nederland bestaat 10 jaar en viert dat op 2 oktober met een symposium voor beleidsmakers en andere betrokkenen die zich inzetten voor een duurzaam evenwicht tussen mens en milieu. Sprekers zijn: bioloog Hans Meek, secretaris van de WVN, schrijver van 'Ecologica' over de ecologische situatie van de mens; klimaathoogleraar Pier Vellinga, voorzitter Urgenda, over de kansen van het overschakelen op duurzame energie; Rachel Heijne, directeur VVM, het netwerk van milieuprofessionals, leidt een debat over wat nodig en mogelijk is.

Lokatie: One Planet Foundation, Stationsplein 16, Amersfoort, tegenover het NS station
Tijd: 14.00 u. tot 16.30 u.
Gratis toegang – aanmelding is wel nodig via hans.meek@kpnmail.nl 

PDF BestandEcologica 2018: Energie en voedsel in de postfossiele toekomst.pdf

Gelderse Netwerkdag Kerk en Duurzaamheid

06 okt 2018

Is jouw kerk al duurzaam? Wil je weten wat je nog meer kunt doen? Wil je er iets aan overhouden? Kom dan op 6 oktober naar de Gelderse Netwerkdag Kerk en Duurzaamheid en laat je inspireren door het verhaal van en door Reinier van den Berg (weerman/Universiteit Wageningen), Martine Vonk (Christen Unie), e.a .
Daarnaast zijn er diverse workshops op het gebied van duurzame energie, verantwoorde voeding en eerlijke handel.

 
Zaterdag 6 oktober 14.00 -18.00 uur
Jachtlaankerk, Apeldoorn
Kosten: € 10,00 inclusief duurzame maaltijd.

PDF BestandMeer informatie.pdf

Franciscusfeest

07 okt 2018

Elk jaar rond de sterfdag van Franciscus viert Franciscaans Amsterdam e.o. het Franciscusfeest. Er wordt aangesloten bij het jaarthema van de Franciscaanse Beweging in Nederland: het Zonnelied van Franciscus. De eerste woorden daarvan zijn in het Italiaans ‘Laudato si‘. Dat is ook de titel van de encycliek over de aarde en de armen van Paus Franciscus uit 2015.

Gerard Moorman, missiesecretaris en sinds 2010 ‘groene secretaris’ (duurzaamheid) van de Konferentie Nederlandse Religieuzen zal een aansprekend verhaal houden over de dóórwerking van deze pauselijke brief in Nederland en daarbuiten. Hierna volgen workshops en een viering, met tussendoor en daarna volop ruimte voor ontmoeting.

Iedereen die zich geïnspireerd voelt door Franciscus en Clara is, graag na aanmelding, van harte welkom om dit feest mee te vieren. Datum: zondag 7 oktober 2018 | Tijd: 14.00 uur - 17.00 uur | Prijs: € Vrijwillige bijdrage.

Aanmelden en meer informatie

© 2016 - 2018 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord