Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Agenda

Inspiratiedag Caritas

17 sep 2022

TogetherWe

Samen bouwen aan een betere wereld voor iedereen


Zaterdag 17 september is de Inspiratiedag Caritas van bisdom Haarlem-Amsterdam in Heiloo. Iedereen die geïnteresseerd is in Caritas of in het thema van deze dag is van harte welkom. Gerard Moorman geeft samen met onze nieuwe projectcoördinator een inleiding en workshop over Laudato Si'.

De inspiratiedag sluit aan bij de Europese Campagne ‘Together We’, waarmee het bisdom de komende drie jaar aandacht geeft aan de zorg voor armen en voor de schepping. We maken ons allemaal zorgen en voelen ons vaak alleen en machteloos. Maar samen kunnen we verschil maken.

Er zijn inte­res­sante inlei­dingen en work­shops over de samenhang tussen duur­zaam­heid en armoede, over com­mu­ni­ca­tie en over contact leggen met mensen die arm zijn. En er is genoeg tijd om elkaar te ont­moe­ten, en ideeën en erva­ringen uit te wisselen.

Programma en aanmelden via Bisdom Haarlem-Amsterdam

Kerk op de Floriade

09 okt 2022

Van 14 april t/m 9 oktober 2022 vindt de Floriade in Almere plaats.  De kerken van Almere hebben een duurzame Tiny Church ingericht, omringd door een tuin met planten, 12 kunstwerken en een labyrint in. Bezoekers kunnen de pracht van Gods schepping, de natuur ervaren en hun eigen spiritualiteit ontdekken. Christelijke spiritualiteit krijgt op deze manier een plek op deze internationale tuinbouwtentoonstelling. 

Laudato Si’ event: Van klimaatdepressie naar duurzame hoop

18 nov 2022

Op 18 november 2022 ben je welkom op de Radboud Universiteit voor inspiratie, workshops en gesprekken over deze onderwerpen. De handelingsperspectieven en hoop worden door bisschop de Korte belicht vanuit de ideeën van paus Franciscus in de encycliek Laudato Si’. Klimaatactiviste Rozemarijn van ’t Einde laat zien dat voor haar hoop en wanhoop dicht bij elkaar liggen. 

Vrijdagmiddag 18 november, 14:00-17:00 uur in Nijmegen

Georganiseerd door Laudato Si’ Alliantie Nederland en Radboud Universiteit.

Foto bij Laudato Si’ event: Van klimaatdepressie naar duurzame hoop

© 2016 - 2022 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord