Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Agenda

Jaarprogramma De Huijberg - Bewust Natuurlijk Leven

14 okt 2019

Een aantal mensen van het voormalige milieuklooster Stoutenburg heeft in het West-Brabantse dorp Huijbergen een nieuwe start gemaakt. De leefgemeenschap gaat verder onder de naam ‘De Huijberg’. Gasten zijn welkom deel te nemen aan allerlei activiteiten. Voor het programma najaar 2019- zomer 2020, zie: Nieuwsbrief De Huijberg.

Ecologische ethiek: ‘Waar zijn we nu helemaal mee bezig?”

14 feb 2020

Tweede in een serie van drie bijeenkomsten die het Franciscaans Studiecentrum organiseert i.s.m. TST Luce. Een Vraag & Antwoord-sessie met Dr. Louke van Wensveen (ecologisch ethicus) en Prof. Dr. Ir. Bastiaan Zoeteman (emeritus professor duurzame ontwikkeling). Voor meer informatie, zie de folder.

PDF BestandEcologische ethiek: ‘Waar zijn we nu helemaal mee bezig?”.pdf

Congres Duurzame duurzaamheid: Ecologische bekering en betrokkenheid

12 mar 2020

Op 12 en 13 maart 2020 organiseert het Franciscaans Studiecentrum in samenwerking met de Tilburg School of Catholic Theology een tweedaags congres over 'Duurzame duurzaamheid: Ecologische bekering en betrokkenheid'. Diverse experts uit de wetenschap en de praktijk zullen spreken over de problemen en de kansen op het gebied van duurzaamheid en ethiek. O.a. zal het gaan over de relatie tussen waarden en gedrag, de kracht van motivatie en emoties, de rol van ervaring en creativiteit, het belang van bewustzijn en verantwoordelijkheid, de waarde van beleving en lichamelijkheid, de plaats van mysterie en contemplatie, en het voorbeeld van verhalen en de natuur. Een uitgebreid programma is vanaf januari 2020 beschikbaar. 

Naar een Franciscaanse economie

26 mar 2020

Op initiatief van paus Franciscus vindt van 26-28 maart in Assisië een congres plaats van jonge economen en bedrijfsleiders om plannen te ontwikkelen voor een rechtvaardige en duurzame economie. Onderwerp van gesprek is ook hoe katholieken wereldwijd kunnen bijdragen aan een fossielvrije samenleving. Zie: Economy of Francesco.

Dag van de Aarde

22 apr 2020

In 2020 wordt voor de 50e keer de Dag van de Aarde gevierd. De Global Catholic Climate Movement mobiliseert katholieken wereldwijd om deze dag aandacht te besteden aan het milieu en de noodzaak maatregelen te nemen opdat ook toekomstige generaties kunnen genieten van de schoonheid van de aarde. In Rome zal een groot evenement plaatsvinden.

Ecologische ethiek: “Waar planten Gods lof zingen”

08 mei 2020

Derde van de serie bijeenkomsten die het Franciscaans Studiecentrum organiseert i.s.m. TST Luce. Een excursie naar de Hof van Lof in Megen (www.hofvanlof.nl). Voor meer informatie, zie de folder.

PDF BestandEcologische ethiek: “Waar planten Gods lof zingen”.pdf

Laudato Si’ Week (mondiaal)

16 mei 2020

Van 16 tot 24 mei herdenken katholieken wereldwijd dat de encycliek Laudato Si’ precies vijf jaar geleden werd gepubliceerd. Het Vaticaan, de Global Catholic Climate Movement en andere organisaties roepen op tot speciale vieringen om dit moment te markeren. In Rome vindt aan het eind van deze week een grote conferentie plaats over Laudato Si’.

Groene Fietsroute

20 jun 2020

Op 20 juni 2020 organiseren A Rocha en de Groene Kerken de Groene Fietsroute. Op verschillende locaties in Nederland worden fietsroutes uitgezet langs Groene Kerken, om lekker buiten te zijn én van elkaar te leren hoe je als kerk duurzamer en eerlijker kan zijn. De organisatie is hiervoor nog op zoek naar kerken die de kerktuin ‘groener’ hebben gemaakt of daarmee bezig zijn, bijvoorbeeld door aanleg van bloeiende bloemen en planten of een kruidenrijk grasveld, het plaatsen van nestkasten of een bijenhotel, of het aanleggen van een groen dak. Stuur een mailtje naar hartvoordeschepping@arocha.org.

Foto bij Groene Fietsroute

© 2016 - 2020 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord