Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Bestellen

Beste bezoeker,

Welkom op onze bestel-pagina. Als u een moderne webwinkel had verwacht, kunnen wij helaas niet aan uw verwachtingen voldoen. Omdat wij (de commissie CMBR van de KNR) geen commerciële instelling zijn of winst beogen, is ook het aandeel van commercie op onze website beperkt. Wij bieden echter wel postermateriaal en flyers tegen een geringe prijs, die u kunt bestellen per e-mail, waarna u de betalingsinstructies ontvangt. Voor overige publicaties, waaronder de belangrijke encycliek Laudato Si' zelf, verwijzen wij u door naar anderen. Gelukkig hebben wij hierin al wel de weg voor u verkend en vindt u een overzicht met links onderaan deze pagina.

Materialen uit eigen hand

Op het secretariaat zijn diverse materialen te bestellen om te gebruiken voor bijeenkomsten en gespreksgroepen:

 • Special Laudato Si'  Een speciale uitgave van het tijdschrift Missionaire Agenda geheel gewijd aan de encycliek. Met daarin voorbeelden van hoe gemeenschappen of organisaties de opdracht uit Laudato Si' in praktijk brengen, achtergrond verhalen, liturgische suggesties en een handreiking met gespreksvragen.
  Kosten: € 1,-- + verzendkosten
 • Gebedsposter: A3 formaatposter met daarop een deel van het gebed uit Laudato Si'
  kosten: € 0,50 + verzendkosten
 • Laudato Si' Manifest: A5 formaat kaarten met daarop de tekst van het manifest afgedrukt.
  Gratis

Alle materialen zijn te bestellen via het contactformulier

Elders te bestellen materialen

Buiten de promotiematerialen die beschikbaar zijn via de KNR, zijn vanzelfsprekend ook veel materialen beschikbaar bij de lokale boekhandel en op het internet. Het betreft niet alleen de encycliek zelf en de vertalingen hiervan, maar ook enkele wetenschappelijke en theologische magazines die gewijd zijn aan Laudato Si'.

Hieronder vindt u een aantal verwijzingen:

 • De originele encycliek is in PDF-vorm verkrijgbaar op de website van het Vaticaan in de talen: Engels, Duits, Spaans, Frans, Arabisch, Russisch, Pools, Portugees en Italiaans en natuurlijk in het Latijn; dit is een digitaal bestand dat u zelf af dient te drukken
 • In gedrukte vorm bestaan er twee officiële vertalingen van de encycliek in het Nederlands: een Vlaamse en een Nederlandse
  De Vlaamse vertaling is voor  €11,- te bestellen bij uitgeverij LICAP
  De Nederlandse vertaling is voor €15,- te bestellen bij het Bisdom Breda. Zie hiervoor het volgende formulier.
  Tevens is er een digitale werkvertaling beschikbaar op internet, aan het raadplegen hiervan zijn geen kosten verbonden.
 • In de (geloofs)wetenschappelijke pers zijn een aantal themanummers verschenen over Laudato Si':
  Hieronder eerst de Nederlandse tijdschriften:
 • Communio, nr. 3-4 Vol. 41. Inhoud: het Evangelie van de Schepping: bevat 12 Nederlandstalige artikelen
 • Tijdschrift voor Theologie, nr.3 (herfst) 2016. Vol. 56 Inhoud: bevat 4 Nederlandstalige artikelen over Laudato Si'
 • Speling, nr. 1 2016 Inhoud: Gaan we voor duurzaamheid?: bevat 15 Nederlandstalige artikelen over kerk en duurzaamheid
 • Het centrum voor de Sociale Leer van de Katholieke Kerk (CSLK) heeft in juni 2016 een speciale bundel gepubliceerd over Laudato Si', met daarin een verzameling van bijdragen van bekende Nederlandse theologen

Hiernaast zijn er ook enkele Engelstalige wetenschappelijke themanummers uitgebracht, waarvan wij de volgende twee kunnen aanraden:

 • The Quarterly Review of Biology, nr. 3 september 2016, Vol. 91. Inhoud: Vier uitgebreide artikelen van wetenschappers over de encycliek. Deze zijn GRATIS beschikbaar.
 • Theological Studies, nr. 2 2016, Vol. 77. Inhoud: Acht fundamentele artikelen over Laudato Si', waaronder een zeer goede verdieping door Reinhard Cardinal Marx

© 2016 - 2019 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord