Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Twee VN-conferenties, één kans voor actie

Foto bij Twee VN-conferenties, één kans voor actie

Dit jaar vinden twee belangrijke milieuconferenties plaats: tijdens de VN-biodiversiteitsconferentie (COP15) in oktober bespreken wereldleiders hoe de zorgwekkende achteruitgang van biodiversiteit kan worden gestopt; in november, tijdens de 26e VN-conferentie over klimaatverandering (COP26), zullen landen hun plannen bekendmaken om de doelstellingen van het akkoord van Parijs te halen.

De Global Catholic Climate Movement heeft een petitie opgesteld die ze wil aanbieden aan de voorzitters en deelnemers aan beide conferenties. De petitie is op 17 mei jl. gelanceerd tijdens de speciale Laudato Si-week die onlangs plaatsvond ter afsluiting van het Laudato Si-jaar. Teken de petitie hier.

Klimaatwaken

Foto bij Klimaatwaken

De Laudato Sí-werkgroep Nederland heeft zich aangesloten bij de Klimaatwake voor het Catshuis. Werkgroeplid Marjolein Tiemans-Hulscher doet verslag van haar eerste wake: “In de verkiezingen speelde het klimaatbeleid geen rol van betekenis. De uitslag van de verkiezingen stelde teleur en het ontbreekt nog steeds aan een visie op systeemverandering. Om ervoor te zorgen dat de klimaatcrisis als hoogst urgent op de politieke agenda wortelschiet, heb ik mee gewaakt voor het klimaat. Het is maar een hele kleine moeite om bij te dragen aan de zorg voor ons gemeenschappelijke huis.” 

Om het waken de hele formatieperiode vol te houden worden nog veel meer klimaatwakers gevraagd. Zou het niet mooi zijn om als geloofsgemeenschap, vriendengroep of koor een nacht te adopteren? Op de website de klimaatwakers kunt u zien hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

Laudato SI-Week 2021

Foto bij Laudato SI-Week 2021

​De Laudato Si-Week is begonnen. Er is een interessant, internationaal programma met webinars en gebedsmomenten, zie laudatosiweek. Marjolein Tiemens-Hulscher van Groengeloven heeft een noveen samengesteld voor elke dag van deze periode. 

PDF BestandNoveen LS week.pdf

Klimaatwake bij het Catshuis

Foto bij Klimaatwake bij het Catshuis

Op maandag 19 april om 12:05 uur is een wake voor het klimaat gestart bij het Catshuis. Deze duurt tot aan het einde van de kabinetsformatie. Het volgende kabinet zal het laatste zijn dat een bijdrage kan leveren dat de opwarming onder de 1,5ºC blijft. De wakers roepen op tot effectief en rechtvaardig klimaatbeleid, in solidariteit met de landen die het zwaarste lijden onder de gevolgen van klimaatverandering. Ruim dertig organisaties ondersteunen het initiatief. Overdag wordt van 8.00 tot 20.00 u. gewaakt bij het Catshuis; in de nacht vanuit huiskamers. Via een livestream is de wake te volgen; www.deklimaatwakers.nl. Iedereen kan zich via deze link aanmelden om naar het Catshuis te komen of om een nacht te adopteren.

Pagina 3 van 21. 12345 Laatste Pagina.

© 2016 - 2021 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord