Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Meer lezen over drijfveren Matty

‘De paus heeft mij laten zien dat de oplossing van klimaat- en milieuproblemen ligt in onderlinge zorg

en verbinding met God, mensen en de aarde’, zegt Matty van Leijenhorst. 

Lees meer over de drijfveren van onze nieuwe medewerker in het Nederlands Dagblad van 20 mei 2022. 

‘Je moet God ook in de pracht van de natuur kunnen vinden’ | Nederlands Dagblad

Lees verder...

Meer inzet voor inbedding Laudato Si’

De Laudato Si’ Alliantie Nederland stelt Matty van Leijenhorst (32) aan als communicatiemedewerker voor verspreiding van het gedachtegoed van Paus Franciscus. 

Matty is een gedreven vrouw, met hart voor geloof en duurzaamheid. “Voor mij zijn mijn geloof, duurzaam leven en zorg voor mijn naaste onlosmakelijk met elkaar verbonden.” Zij combineert haar kennis van milieu met 10 jaar ervaring in communicatie over energie en duurzaamheid. En als voormalig projectleider GroeneKerken brengt zij de nodige ervaring mee wat betreft verduurzaming van kerkelijk Nederland. Matty vertelt: “Paus Franciscus heeft een inspirerende visie op duurzaamheid en armoede. Hij legt uit dat alles ‘in ons gemeenschappelijk huis’ met elkaar te maken heeft. Dit wil ik heel graag bekender maken in Nederland. Wanneer we de verbinding gaan maken tussen alles wat we doen, kopen en belangrijk vinden, kunnen we samen meewerken aan de heelheid van de Gods schepping.”

Matty van Leijenhorst-van Veldhuizen

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Juist in het lokale bestuur krijgen klimaatmaatregelen vorm. De Klimaat & Geloofgroep van Milieudefensie heeft ‘tegeltjes’ gemaakt om mensen aan te sporen te kiezen voor politici die zich willen inzetten voor sociale rechtvaardigheid, zorg voor het milieu en een duurzame toekomst. Doe mee aan deze acties door de tegeltjes te verspreiden op Instagram, Facebook of Twitter. Of als je niet actief bent op sociale media, door ze uit te printen en te verspreiden als flyer.

PDF BestandGemeenteraadsverkiezingen 2022.pdf

PDF BestandGemeenteraadsverkiezingen 2022.pdf

#LaudatoSiLent

Foto bij #LaudatoSiLent

De Vastentijd is een tijd van soberheid en bezinning. Het is bij uitstek de periode in het jaar om zich bewust te worden van wie we als mens ten diepste zijn: schepsel Gods, afhankelijk van alles wat God heeft geschapen, ten diepste verbonden met alle schepselen. De Engelstalige website LaudatoSiLent biedt suggesties voor bezinning en actie om dit besef van verbondenheid tijdens deze Vastentijd te verdiepen en vorm te geven.

Ook Engelstalig is een handzame lijst voor elke dag van de Vastentijd 2022, samengesteld door de commissie Gerechtigheid, Vrede, Heelheid van de schepping van de Zusters van Liefde van de H. Elizabeth in New Jersey (VS).

PDF Bestand#LaudatoSiLent.pdf

Pagina 3 van 24. 12345 Laatste Pagina.

© 2016 - 2022 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord