Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

Klimaatwake bij het Catshuis

Foto bij Klimaatwake bij het Catshuis

Op maandag 19 april om 12:05 uur is een wake voor het klimaat gestart bij het Catshuis. Deze duurt tot aan het einde van de kabinetsformatie. Het volgende kabinet zal het laatste zijn dat een bijdrage kan leveren dat de opwarming onder de 1,5ºC blijft. De wakers roepen op tot effectief en rechtvaardig klimaatbeleid, in solidariteit met de landen die het zwaarste lijden onder de gevolgen van klimaatverandering. Ruim dertig organisaties ondersteunen het initiatief. Overdag wordt van 8.00 tot 20.00 u. gewaakt bij het Catshuis; in de nacht vanuit huiskamers. Via een livestream is de wake te volgen; www.deklimaatwakers.nl. Iedereen kan zich via deze link aanmelden om naar het Catshuis te komen of om een nacht te adopteren.

GroenGelovig 2021

Op 28 en 29 mei vindt de volgende editie van GroenGelovig plaats: het grootste christelijke evenement rondom duurzaamheid in Nederland. In een interactieve online bijeenkomst staat het thema ‘Aarden’ centraal. Het gaat daarbij om vragen als: hoe verbindt ons geloof ons met de aarde? Hoe kunnen we in harmonie met de aarde leven? Hoe kunnen we aan werken aan een toekomst voor de aarde? Zie ook onder Agenda.

Rapport ‘Gods schepselen kreunen’

Vier internationale katholieke organisaties hebben eind februari een alarmerend rapport uitgebracht over het verlies aan biodiversiteit, getiteld ‘The wailing of God’s creatures’. De achteruitgang van de biodiversiteit overal ter wereld heeft zo'n dramatisch niveau bereikt dat een zesde massa-extinctie dreigt. De opstellers van het rapport pleiten voor een integrale aanpak. De visie van Laudato Sí kan daarbij een belangrijke rol spelen. Het rapport roept katholieke organisaties op om sociale, ecologische en economische doelstellingen in relatie te zien met de crises rond biodiversiteit en klimaat. Gezien de voorkeursoptie voor de armen, moeten zij zich in het bijzonder aansluiten bij degenen die het meest lijden, zoals inheemse volkeren, zelfvoorzienende boeren en vrouwen.

Foto bij Rapport ‘Gods schepselen kreunen’

Klimaat-weekend 11 t/m 14 maart

Foto bij Klimaat-weekend 11 t/m 14 maart

Van 11 tot 14 maart - vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen -  vindt in heel Nederland een Klimaat-weekend plaats. Het is bedoeld om politieke partijen aan te sporen serieus werk te maken van klimaatbeleid. Een platform van religieuze organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid, roept geloofsgemeenschappen in Nederland op om mee te doen. Kerken kunnen tijdens vieringen aandacht besteden aan de zorg voor de aarde. Op zondagmiddag 14 maart kan iedereen een livestream volgen van 14.00-15.30 uur. Om 14.59 uur is er een minuut stilte en om 15.00 uur een ‘alarm’, waarbij van kerken wordt gevraagd hun klokken te luiden. Aansluitend vindt online een oecumenische gebedsbijeenkomst plaats. Op groengelovig.nl vindt u meer informatie hierover.

Liturgische suggesties voor kerken zijn te vinden in onderstaand document. 

PDF BestandSuggesties voor Klimaatviering.pdf

Pagina 5 van 22. Eerste pagina 34567 Laatste Pagina.

© 2016 - 2022 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord