Laudato Si'

De zorg voor ons gemeenschappelijk huis

GroenGelovig 2021

Op 28 en 29 mei vindt de volgende editie van GroenGelovig plaats: het grootste christelijke evenement rondom duurzaamheid in Nederland. In een interactieve online bijeenkomst staat het thema ‘Aarden’ centraal. Het gaat daarbij om vragen als: hoe verbindt ons geloof ons met de aarde? Hoe kunnen we in harmonie met de aarde leven? Hoe kunnen we aan werken aan een toekomst voor de aarde? Zie ook onder Agenda.

Rapport ‘Gods schepselen kreunen’

Vier internationale katholieke organisaties hebben eind februari een alarmerend rapport uitgebracht over het verlies aan biodiversiteit, getiteld ‘The wailing of God’s creatures’. De achteruitgang van de biodiversiteit overal ter wereld heeft zo'n dramatisch niveau bereikt dat een zesde massa-extinctie dreigt. De opstellers van het rapport pleiten voor een integrale aanpak. De visie van Laudato Sí kan daarbij een belangrijke rol spelen. Het rapport roept katholieke organisaties op om sociale, ecologische en economische doelstellingen in relatie te zien met de crises rond biodiversiteit en klimaat. Gezien de voorkeursoptie voor de armen, moeten zij zich in het bijzonder aansluiten bij degenen die het meest lijden, zoals inheemse volkeren, zelfvoorzienende boeren en vrouwen.

Foto bij Rapport ‘Gods schepselen kreunen’

Klimaat-weekend 11 t/m 14 maart

Foto bij Klimaat-weekend 11 t/m 14 maart

Van 11 tot 14 maart - vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen -  vindt in heel Nederland een Klimaat-weekend plaats. Het is bedoeld om politieke partijen aan te sporen serieus werk te maken van klimaatbeleid. Een platform van religieuze organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid, roept geloofsgemeenschappen in Nederland op om mee te doen. Kerken kunnen tijdens vieringen aandacht besteden aan de zorg voor de aarde. Op zondagmiddag 14 maart kan iedereen een livestream volgen van 14.00-15.30 uur. Om 14.59 uur is er een minuut stilte en om 15.00 uur een ‘alarm’, waarbij van kerken wordt gevraagd hun klokken te luiden. Aansluitend vindt online een oecumenische gebedsbijeenkomst plaats. Op groengelovig.nl vindt u meer informatie hierover.

Liturgische suggesties voor kerken zijn te vinden in onderstaand document. 

PDF BestandSuggesties voor Klimaatviering.pdf

Leeswijzer voor gesprekken over Fratelli Tutti

​De Konferentie Nederlandse Religieuzen heeft een gesprekshandleiding uitgebracht bij de encycliek Fratelli Tutti. Deze kan worden gebruikt door groepen die de encycliek gezamenlijk willen doornemen. De vertaling van Fratelli Tutti is in België reeds uitgebracht en kan voor 12 euro (excl. verzendkosten) worden besteld bij uitgeverij Halewijn. De R.K. Kerk in Nederland brengt begin 2021 een eigen vertaling uit. Deze kan t.z.t. worden besteld op rkkerk.nl

PDF BestandGesprekshandleiding Fratelli Tutti.pdf

Pagina 4 van 21. Eerste pagina 23456 Laatste Pagina.

© 2016 - 2022 - Laudato Si' | Website: voorloper.com | Foto's

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van de website geef je toestemming voor het gebruik van cookies.

akkoord